Andere activiteit kiezen?

Hollandse boerenkaas maken en fonduen (Smularrangement)

Dit dagje uit voor groepen met vrienden, collega's of familie moet je echt een keer gedaan hebben. Maak samen pure Hollandse boerenkaas.

Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt. 

Tijdens de workshop leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en ga je zelf aan de slag. Behalve een eigen kaasje maak je ook boter. Die wordt direct geproefd op een plak ontbijtkoek, met een kopje koffie of thee erbij. Het kaasje gaat mee naar huis om daar te rijpen.

Ook leuk als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. De workshop duurt ongeveer drie uur met bovendien een smaakvolle herinnering voor altijd!

Tip
Draag oude kleding die vies mag worden.

Inbegrepen
Koffie, thee en de ingrediënten voor het maken van kaas en boter. En professionele leiding.

Reserveren
Bespreek de mogelijkheden en reserveer via zorgvrij@spaarnwoude.nl, of bel ons op (023) 5202828.

Speciale arrangementen:
Kom in Europese sferen en blijf nog gezellig fonduen. Van biologische Hollandse kaas naar een heerlijk Frans Camembert fonduetje met Spaanse Chorizo (ook zonder te bestellen).

  1. De workshop boerenkaas is los te boeken voor €35,-. 
  2. Smularrangement Europa: Kaasworkshop met kaasfonduetje inclusief een glas wijn bij de buren, het restaurant Onder de Platanen voor €45,-
  3. Smularrangement exclusief: Kaasworkshop met kaasfondue bij de buren, het restaurant Onder de Platanen en een speciale rondleiding van de boer voor €52,50

Onder de platanen kaasfondue // onder_de_platanen_voor_web_15.jpg (20 K)Zorgvrij workshop boerenkaas maken // volwassenen-workshop-maak-je-eigen-kaasje-volwassenen.jpg (15 K)

Dit arrangement wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemersvereniging Spaarnwoude Geeft Energie.

Locatie