Lezing Biomimicry: Spieken bij de natuur!

Ben je nieuwsgierig en wil je de rest van je leven een andere kijk op de natuur als het gaat om duurzaamheid en innovatie? Kom dan naar de lezing Spieken!

Het is niet zomaar een lezing, en allesbehalve saai maar toch minder geschikt voor kleine kinderen. Ooit wel eens afgevraagd waarom de honingraten van een bij uit zeskanten bestaan, vliegen tegen het plafond aan kunnen lopen en ijsvogels geen waterrimpelingen veroorzaken? En wat we daar van kunnen leren?

Verwonder je wat de natuur allemaal kan in één uurtje tijd en meld je snel nog aan voor de lezing want vol = vol!

De kosten voor de lezing bedragen €7,50 per persoon en dat is inclusief koffie en thee. 
Meld je aan via zorgvrij@spaarnwoude.nl of neem contact met ons op via 023 -5202828

Bezoek ook de Expositie
Spieken bij de natuur, dat is wat de nieuwe expositie op Informatieboerderij Zorgvrij laat zien. De expositie komt uit het Natuurhistorisch Museum Maastricht en staat sinds augustus bij Zorgvrij. De expositie gaat over Biomimicry, een nieuwe wetenschap over wat we van de natuur kunnen leren. Spieken bij de natuur dus!

Het kernidee van biomimicry is dat in de loop van de miljard jaar evolutie de natuur heeft geleerd wat werkt, wat past, wat duurzaam is, en hoe er zuinig met materialen en energie omgegaan kan worden. De expositie geeft je een andere kijk op duurzaamheid en innovatie, waarbij leren van -en spieken bij de natuur centraal staat. Mede dankzij de samenwerking tussen Zorgvrij, het Natuurhistorisch Museum Maastricht en BiomimicryNL is de expositie aangevuld met voorbeelden van de boerderij waardoor de expositie geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.

Educatie op de boerderij
Biomimicry heeft veel raakvlakken met de educatie die wordt gegeven op de boerderij. Om die reden zijn de lessen voor het basis- en voortgezet onderwijs aangevuld met dit onderwerp. De lessen worden op maat gemaakt aan het niveau van de kinderen, door te zien en te doen raken kinderen al gauw geïnspireerd door de natuur.

 

 

Locatie