Tentoonstelling 'Spieken' op boerderij Zorgvrij

Spieken bij de natuur, dat is wat de nieuwe expositie op Informatieboerderij Zorgvrij laat zien. De expositie komt uit het Natuurhistorisch Museum Maastricht en staat sinds augustus bij Zorgvrij.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de boerderij. Tot wanneer de expositie blijft staan is nog onbekend.

De expositie gaat over Biomimicry, een nieuwe wetenschap over wat we van de natuur kunnen leren. Het kernidee van biomimicry is dat in de loop van de miljard jaar evolutie de natuur heeft geleerd wat werkt, wat past, wat duurzaam is, en hoe er zuinig met materialen en energie omgegaan kan worden. De expositie geeft je een andere kijk op duurzaamheid en innovatie, waarbij leren van -en spieken bij de natuur centraal staat. Mede dankzij de samenwerking tussen Zorgvrij, het Natuurhistorisch Museum Maastricht en BiomimicryNL is de expositie aangevuld met voorbeelden van de boerderij waardoor de expositie heel erg leuk en interessant is voor zowel volwassenen als kinderen.

Locatie