Vrijwilligerswerkdag in het Landje van Gruijters

Kun je niet wachten om het Landje van Gruijters te bezoeken, vogels te spotten, en ondertussen je steentje bij te dragen aan het behoud van het Landje? Dan is de Vrijwilligerswerkdag op zaterdag 1 februari echt iets voor jou!

Het Landje van Gruijters is een uniek brakwatergebied vol flora en fauna. Neem bijvoorbeeld het weidevogel seizoen dat van start gaat in Februari, een periode waarin vogelliefhebbers volop kunnen genieten van de weidevogel en de talloze andere vogels die het gebied aandoen. Tevens is dit de plek bij uitstek om tot rust te komen en te genieten van de bijzondere natuur. Spaarnwoude is trots op dit speciale stukje landschap.

In een uurtje kun je rondom het gebied lopen. Vergeet dan vooral je verrekijker niet, want geloof ons: deze vogels wil je van dichtbij bekijken.

Vrijwilligerswerkdag

De precieze werkzaamheden die deze dag uitgevoerd zullen worden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar om alvast een indicatie te geven: maaisel opruimen, boerenzwaluwkasten ophangen en het kluteneiland opschonen zijn activiteiten waar je aan kunt denken. We hebben gehoord dat er ook pompoensoep op het menu staat..

Locatie