Vrijwilligersborrel Zorgvrij 2018

Publicatiedatum: 29 januari 2018

Voor diverse activiteiten op informatieboerderij Zorgvrij zijn we op zoek naar vrijwilligers. Zonder enthousiaste vrijwilligers kunnen veel activiteiten niet meer plaatsvinden.

En dat zou toch jammer zijn. Dat vinden ook Ada Haeser, Anneke Alles en Anja Droog. Zij hebben elkaar leren kennen op Zorgvrij en zetten zich in voor de Educatie- en Evenementengroep. Tijdens de wolweek begeleiden zijn schoolklassen. Hun werk als vrijwilligers heeft geleid tot vriendschap en heeft zich buiten Zorgvrij voortgezet in een gezamenlijke passie voor wol. Ieder met een eigen ‘specialiteit’. Hun werk is nog tot 25 februari te zien op de overloop van de boerderij.

Anneke is bedreven in het meer verfijnde werk: zij weeft en vilt en maakt graag miniatuurtje. Ada breit met natuurlijk materiaal creatieve spullen zoals schapenkussens, eierhouders, maar zeker ook mooie truien en sjaals. Ada is van de educatie; leert kinderen tuinieren en spinnen, legt graag uit hoe het allemaal groeit en bloeit en hoe Wol als materiaal werkt en verwerkt kan worden.

Anja is meer van het ruige werk en experimenteert; vilt nat en droog , spint, haakt en breit grof; onder andere lampenkappen en omslagdoeken. Anja “Op markten vind ik het altijd weer fascinerend om jonge kinderen aan den lijve achter het spinnenwiel te laten ervaren hoe je van zachte doorzichtige Wol een sterke draad kunt maken. Een sterke draad die je vaak met moeite met twee handen uit elkaar kunt trekken. Die verwondering daar gaat het om. Ik geniet van het buiten zijn tussen en met schapen, contact hebben en maken met mensen, herders, scheerders, boeren , burgers en buitenlui”.

Inspiratie halen de dames uit de natuur en uit het bezoeken van tentoonstellingen, of het lezen van boeken, tijdschriften of tv/internet. Hun gezamenlijke passie werkt verbindend, en die verbinding zien ze ook onderling tussen de vrijwilligers die zich inzetten op Zorgvrij. Ook voor de tuinen en de informatiebalie is Zorgvrij op zoek naar vrijwilligers.

Spreekt het vrijwilligerswerk je ook aan? Kom dan kennismaken met ons en de andere vrijwilligers op de winterborrel op vrijdag 16 februari 2018. Wil je meer informatie over de vrijwilligersklussen dan kan je contact opnemen met Zorgvrij via zorgvrij@spaarnwoude.nl. of kijk op www.zorgvrij.nl/vrijwilligers . Via het e-mailadres kan je je ook aanmelden voor de borrel.


Meer nieuws