Heerlijk buiten zwemmen in Spaarnwoude

Publicatiedatum: 7 mei 2018

Zodra het buiten warmer wordt en de zon gaat schijnen willen we allemaal naar buiten

Het zwemseizoen is begonnen, dat was afgelopen weekend duidelijk te merken. Ook de strandjes in Spaarnwoude zijn goed bezocht.

Er zijn strandjes aan de Westbroekplas, de Peddelpoel en de Veerplas. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken. Spelen met zand en water, hoe leuk is dat!

Ook bij de Avonturenspeelplaats in Buitenhuizen kunnen ze veel plezier hebben in en op het water. Er is daar onder andere een glijbaan, een pontveer met kabel, twee klimtorens met net, wiebelvlotten, kabelbanen en een touwbrug over het water. De strandjes in Spaarnwoude zijn een goed alternatief voor de kust; dichtbij de stad in een groene omgeving.

Onderhoud en controles
Recreatieschap Spaarnwoude is verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van zwemplekken en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, buitendouches, ballenlijnen en speeltoestellen.

De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt tijdens het zwemseizoen regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke blauwalg, parasieten en bacteriën.

Aandacht voor bacteriologische verontreiniging
Het recreatieschap vraagt aandacht voor de bacteriologische verontreiniging van het zwemwater door menselijke ontlasting. Zij vraagt medewerking van ouders om baby’s en peuters een zogenaamde zwemluier om te doen.

Informatie
Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl.

Altijd voldoende zwemplekken
Een waarschuwing of zwemverbod heeft meestal betrekking op een klein deel van een strand. Recreatiegebied Spaarnwoude kent verschillende zwemplekken. Er blijven dus meestal voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en er naar hartenlust kan worden gezwommen.


Meer nieuws