Ja, het is lente!

Publicatiedatum: 7 mei 2018

Tijdens het Hemelvaartsweekend is er van alles te doen in recreatiegebied Spaarnwoude. Het buitenseizoen wordt op 10 mei afgetrapt met een fietstocht door het gebied.

Fietstocht

In Spaarnwoude kun je fantastisch fietsen. Ontdek het zelf of fiets mee op 10 mei. Nova Zembla organiseert dan voor de 49e keer de gezellige en sportieve fietstocht. De tocht start bij Speeltuin Nieuw Leven in Spaarndam. Deelnemers kunnen zich ter plekke inschrijven en kiezen uit verschillende afstanden. Op de routes van 25 en 50 kilometer komen de fietsers  langs stempelposten in Spaarnwoude waar iets lekkers klaarstaat.

Spaarnwoude geeft energie

Ook tijdens de rest van het Hemelvaartsweekend is er van alles te doen in het recreatiegebied. Café Spaarndam organiseert op 10 mei een wereldwijntour met bijpassende gerechtjes. Van 10 tot en met 13 mei staat het strand van Villa Westend in het teken van Villa's Culinair Wijntheater. Op 12 en 13 mei vinden er motorcross jeugdclinics plaats op het terrein van ActionPlanet. Op zondag 13 mei, organiseert Step&Ko een speciale Moederdagsteptocht en kun je luisteren naar livemuziek bij het Veerkwartier. Informatieboerderij Zorgvrij geeft in hetzelfde weekend workshops moestuinieren en beelden maken en boerderij Koningshoeve organiseert een weidevogelexcursie.

Actief in het groen

In voor wat spannenders? Dan kun je terecht bij één van de vele ondernemers in het gebied. Zij bieden een breed scala aan activiteiten aan. Je kunt kanoën, roeien, waterfietsen, golfen, paintballen, skeeleren, joggen, en paardrijden. Een ware belevenis is het rijden op een quad op het speciale parcours. Ook kan je klimmen of indoorskiën. En dat is nog maar een greep uit alles wat er te doen is. Kijk in de agenda voor het totaaloverzicht van alle activiteiten.

Een langer verblijf

Voor een langer verblijf in Spaarnwoude kan je terecht op de Droomparken Buitenhuizen en Spaarnwoude, logeren in Fletcher hotel-retaurant Spaarnwoude, kamperen bij de boer, of slapen bij de bed en breakfast van Villa Zomerdijk.  

Speciaal voor kinderen

Op informatieboerderij Zorgvrij worden voor kinderen tot en met 12 jaar in de schoolvakanties, op woensdagmiddag en in het weekend leuke activiteiten georganiseerd. Ook kunnen ze met de boer op stap of kijken bij het schapenscheren. De schapen worden dit jaar geschoren op woensdagmiddag 17 mei. Een dag om alvast in je agenda te zetten.


Meer nieuws