1,5 meter afstand blijft de norm

Publicatiedatum: 16 oktober 2020

Het belangrijkste is dat we met zijn allen weer grip op het virus krijgen. 1,5 meter blijft de norm. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. In de recreatiegebieden is iedereen welkom om van de rust en de ruimte te genieten. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond. Echter het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. We verzoeken de bezoekers om de volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen. Zoek de rustige en minder populaire plekken op.
 • Je mag met een groep van maximaal 4 mensen samen afspreken. Of met alle mensen die bij jouw huishouden horen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
 • Blijf thuis bij klachten, laat je testen en ziek uit. 
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen.

De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand:

 • Mensen uit 1 huishouden.
 • Kinderen tot en met 12 jaar.
 • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers, georganiseerde evenementen en activiteiten in het gebied
Alle eet- en drinkgelegenheden hebben de deuren moeten sluiten. Afhalen blijft wel mogelijk. Uitgezonderd zijn de hotels voor hotelgasten.

Het virus heeft een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de boeren en de ondernemers in de recreatiebranche hebben het zwaar. Op een unieke, creatieve en veilige manier proberen zij hun bezoekers te ontvangen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen! Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Nachtelijke afsluiting (22:00 – 06:00 uur) in de recreatiegebieden Spaarnwoude.
De veiligheidsregio heeft aanvullende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen. In recreatiegebieden Spaarnwoude is het niet langer toegestaan om tussen 22:00 uur en 06:00 uur aanwezig te zijn en geluidsapparatuur bij je te hebben. Uitzondering op het verbod geldt voor: bestemmingsverkeer, mensen die hun hond uitlaten, en personen die werkzaam zijn in de gebieden. 

Toiletgebouwen weer open
Vanaf 13 juni zijn de toiletten weer te gebruiken. We doen ons uiterste beste om deze schoon en veilig te houden, wij rekenen ook op jouw medewerking. Gooi afval in de dichtstbijzijnde prullenbak en niet in het toilet. Ga bewust om met hygiëne.

 • Houd het toilet(gebouw) schoon.
 • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak.
 • Beperk het contact met deurklinken e.d.
 • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor, de informatiebalie aan de Genieweg 46 in Velsen-Zuid zijn tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn te bereiken via info@spaarnwoude.nl.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus

 


Meer nieuws