2021 lucht en herfstkleur Spaarnwoude

Aanvullende maatregelen voor ondernemers in tweede lockdown coronacrisis

Publicatiedatum: 25 mei 2021

Voor ondernemers die in de tweede lockdown door de coronacrisis de onderneming hebben moeten sluiten, treft het recreatieschap maatregelen.

Het algemeen bestuur van het recreatieschap heeft op 20 mei 2021 besloten ondernemers in Spaarnwoude in bepaalde gevallen tegemoet te komen.

Het is een gegeven dat velen geraakt worden door de coronacrisis. De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Het recreatieschap heeft minder inkomsten doordat evenementen niet doorgaan en tegelijkertijd worden er meer kosten gemaakt voor publiekscommunicatie, schoonmaak en toezicht. Hierdoor heeft het recreatieschap te maken met een moeilijke financiële positie. Het coronavirus heeft ook veel impact op ondernemers. Daarom ondersteunt de Rijksoverheid ondernemers met (tijdelijke) financiële regelingen. Het recreatieschap is van mening dat het de rol is van het Rijk en de gemeente om die ondersteuning te bieden evenwel wil het schap voorkomen dat ondernemers in Spaarnwoude faillissement moeten aanvragen. Daarom komt het recreatieschap met een vangnetregeling om ondernemers in Spaarnwoude in bepaalde gevallen tegemoet te komen.  

Maatwerk met uitstel van betaling
Op verzoek staat het recreatieschap open voor uitstel van betaling aan ondernemers en hiervoor maatwerkafspraken te maken voor terugbetaling.

Vangnetregeling voor gedeeltelijke vermindering huur of (erf-)pacht
Het recreatieschap biedt horeca- en recreatieondernemers mogelijk reductie op de huur of erfpacht over de maanden dat de onderneming (gedeeltelijk) gesloten is geweest in de tweede lockdown. Dat is vanaf 14 oktober of 14 december 2020 tot in ieder geval medio april 2021.

Aanvragen van de vangnetregeling
Om aanspraak te maken op de regeling, dienen ondernemers te voldoen aan de volgende vastgestelde criteria:

  1. jaarronde opening;
  2. schriftelijke aanvraag gedaan voor reductie huur/ pacht;
  3. aantoonbaar omzetverlies van tenminste 50% over de maanden waarin ondernemers (gedeeltelijk) gesloten zijn, in vergelijk met drie voorgaande jaren;
  4. aantoonbaar liquiditeitsvraagstuk;
  5. verliesgevende bedrijfsvoering, ook na toepassing van compensatiemaatregelen van Rijk, provincie en gemeenten, waarbij ondernemers dienen aan te tonen of men in aanmerking is gekomen hiervoor en wat de hoogte is van het uitgekeerde bedrag.

Om gebruik te maken van de regeling is er inzicht nodig en wordt er gekeken of alle andere mogelijkheden al gebruikt zijn en er desondanks een onhoudbare situatie is ontstaan. 

Maatwerkgesprek
Door middel van een persoonlijk gesprek kan er een toelichting worden gegeven op de aanvraag. Dit gesprek zal online plaatsvinden via MS Teams vanwege het vigerende thuiswerken. Indien u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid mail dan naar bestuursondersteuner Carola Heijink via info@spaarnwoude.nl

Heb je vragen? Financieel adviseur Jeroen Akersloot staat klaar om ze te beantwoorden via jfcakersloot@recreatienoordholland.nl


Meer nieuws