Adviescommissie aan de slag met wensen en grenzen voor herbestemming het Benoorden

Publicatiedatum: 28 september 2020

De maatschappelijke adviescommissie bespreekt deze week het zogeheten witboek voor Fort benoorden Spaardam en het nabijgelegen munitiecomplex.

De tien aangestelde leden van de adviescommissie vertegenwoordigen de diverse belangen rond het Benoorden. Zij adviseren het bestuur van Recreatieschap Spaarnwoude over het witboek met daarin de wensen en grenzen voor een herbestemming.

De afgelopen weken kon iedereen die dat wil zijn mening geven via het online platform www.hetbenoorden.nl, deelnemen aan de open dag en zich aanmelden voor de adviescommissie. Ook vonden er interviews plaats met direct belanghebbenden waarin informatie over de herbestemming is opgehaald. Al deze input is bijeen gebracht in het witboek.

Het bestuur van het recreatieschap gebruikt het advies om in december te besluiten over het witboek. Daarna gaat de volgende fase van het participatieprogramma in waarin schetsen worden gemaakt over de mogelijke herbestemming. Je kunt het hele proces volgen op www.hetbenoorden.nl waarop ook meer achtergrondinformatie te vinden is.

 


Meer nieuws