Er komt een nieuw wandelnetwerk aan!

Publicatiedatum: 17 december 2020

Goed nieuws voor wandelliefhebbers: Wandelnetwerk Noord-Holland komt met meer wandelroutes in een groot deel van Spaarnwoude en omgeving.

Hierbij kun je denken aan de hele polder Haarlemmermeer, van Abbenes tot Zwanenburg en van Fort bij Aalsmeer tot en met park Zwaanshoek.

Het nieuwe wandelnetwerk maakt het nog makkelijker om vanaf Haarlem, Velsen en Haarlemmermeer ons recreatiegebied te ontdekken - en daar zijn we maar wat blij mee! 

Omvangrijk netwerk

Het 586 kilometer lange netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland sluit aan op omringende wandelnetwerken van onder andere Midden-Kennemerland, Amsterdam Amstelland en Duin- en Bollenstreek.

Ondertekening op afstand

Normaliter vindt een ondertekening tijdens een feestelijke bijeenkomst plaats. De coronamaatregelen maakten dat de partijen, ieder binnen de eigen kantoormuren, een handtekening plaatsten. De collectetoer ging langs de wethouders van de gemeenten Haarlemmermeer, Haarlem, Velsen, Heemstede, Zandvoort, de burgemeester van Bloemendaal en de regiodirecteuren van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en PWN. Zij zijn de beheerders van veel natuurgebieden in de regio. Alle partijen hechten belang aan een spreiding van de recreatiedruk op de natuurgebieden. Ook de Provincie Noord-Holland beoogt een goede benutting van de recreatiemogelijkheden in de hele provincie. 

Wil je meer weten, klik dan hier: https://www.recreatienoordholland.nl/nieuws/handtekeningen-bezegelen-start-wandelnetwerk-zuid-kennemerland/1598


Meer nieuws