2021 World clean up Spaarnwoude met Pleiadeschool

Geslaagde clean up met basisschool de Pleiaden uit IJmuiden

Publicatiedatum: 16 september 2021

Op 15 september staken leerlingen uit groep 7 van de Pleiadenschool uit IJmuiden de handen uit de mouwen met het opruimen van zwerfafval in Spaarnwoude.

Samen met Bram Diepstraten, vicevoorzitter van Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder gemeente Velsen gingen zij van start en ruimde met elkaar drie zakken vol zwerfafval op bij het populaire zwemstrandje de Peddelpoel.

De ochtend werd georganiseerd door het Recreatieschap Spaarnwoude in het kader van World Cleanup Day. Na de motiverende woorden van Bram Diepstraten ging de klas vol energie van start met het prikken van zwerfafval. Ook kregen de leerlingen les van de boswachters Spaarnwoude, Noelle Kroon en Astrid Lasschuit. Zij vertelde de leerlingen over het werk van de boswachter en de impact van zwerfafval op de natuur, mens en dier. Er werd een quiz gedaan en de kinderen werden aan het eind van de ochtend getrakteerd op wat drinken en een plak ontbijtkoek.

Bram Diepstraten: “Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van de impact van zwerfafval op de natuur. Om die reden heeft het recreatieschap deze zomer ook campagne gevoerd, gericht op gezinnen met kinderen, om Spaarnwoude zwerfafval vrij te houden. Jong geleerd is immers oud gedaan!”

Meer informatie over de zwerfafvalcampagne vind je hier. 

Foto: Shanine Roosingh


Meer nieuws