Herstelklus aan de hoogspanningskabels door TenneT

Publicatiedatum: 13 november 2020

In het gebied Oosterbroek, vlakbij de manege VarioHippique, wordt het komende jaar een reparatie uitgevoerd aan de hoogspanningsmast.

De ondergrondse kruising van de 380kV verbinding met het Noordzeekanaal is circa 0,9 kilometer lang. Na het intrekken van de kabels onder het kanaal bleek één van de kabels niet door de test te komen. Vanaf het najaar van 2020 vindt de hersteloperatie plaats waarbij de kabels vervangen worden door nieuwe. Aan beide kanten van het kanaal is een opstijgpunt, waar de hoogspanningskabels van ondergronds naar bovengronds gaan. De werkzaamheden vinden plaats bij deze opstijgpunten. Eén daarvan is het opstijgpunt langs de Heuvelweg vlakbij de manege.

De totale duur van de werkzaamheden zullen ruim een jaar duren. Voor het bouwverkeer komt er een tijdelijke oprit vanaf de heuvelweg. Lees hier meer details over de werkzaamheden.

Een dijk van een idee!

Om ervoor te zorgen dat de paarden en ruiters bij manege VarioHippique zo min mogelijk overlast ervaren kwam de manege op het idee om van de uitgegraven grond een tijdelijke grondwal te maken. Een grondwal is een natuurlijke barrière en vormt een dijk tussen de manege en de werkzaamheden. Dit heeft hopelijk een geluidswerend effect en het neemt het, niet zo fraaie, zicht gedeeltelijk weg. Door Spaarnwoude wordt er gekeken of de grond ingezaaid kan worden waardoor er ook planten en bloemen kunnen groeien op de grondwal. Niet alleen om het zicht te verbloemen maar het is tegelijkertijd ook goed voor de biodiversiteit. 


Meer nieuws