Het Veerkwartier blijft!

Publicatiedatum: 18 december 2019

De zoektocht naar een horeca ondernemer voor aan de Veerplas in Haarlem is afgerond.

De afgelopen periode is er een meervoudige onderhandse werving uitgezet bij een aantal partijen die eerder hebben aangeven geïnteresseerd te zijn in de ontwikkeling aan de Veerplas. Uiteindelijk waren er drie partijen die zich in de uitgangspunten konden vinden en zich hebben ingeschreven. De selectiecommissie was het unaniem eens over de nummer één, het plan van de ondernemer die er nu ook gevestigd is, het Veerkwartier. De hoofdcriteria waren; de kwaliteit van de visie, het ondernemersplan en de financiële haalbaarheid.

Vooral in de visie stak het Veerkwartier met kop en schouders boven de andere twee plannen uit. De balans tussen natuur en recreatie in combinatie met de duurzaamheid van het plan kwam sterk naar voren en past goed bij de toekomstvisie van Spaarnwoude Park. Het recreatieschap ziet ernaar uit om samen met de ondernemer en de gemeente Haarlem ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een permanente horecalocatie komt aan de Veerplas.

Op de foto v.l.n.r.: namens Recreatieschap Spaarnwoude wethouder Bram Diepstraten, Frank van Baaren en Merel Janssen van het Veerkwartier.


Meer nieuws