Het zwemseizoen is begonnen

Publicatiedatum: 28 april 2021

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook in tijden van corona) worden officiële zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid.

Ben je van plan om een verfrissende duik te nemen in natuurwater? Let dan bij elk bezoek goed op of er op dat moment een waarschuwing, een negatief zwemadvies of zwemverbod geldt. Houd te allen tijde de richtlijnen van de rijksoverheid in acht, ook in het water. Houd 1,5 meter afstand en gun elkaar de ruimte. Volg de aanwijzingen van de toezichthouders op en respecteer de regels zoals die zijn opgesteld.  

Wat zijn officiële zwemplekken?
De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water vaak niet dieper dan 1.40 meter. Alleen officieel aangewezen zwemplekken worden regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen. 

De website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies.


Meer nieuws