Leerlingen helpen mee met wilgen knotten en het maken van eendenbroedkorven

Publicatiedatum: 28 oktober 2021

Maatschappelijke stages voor het Vellesan College onder begeleiding van onze boswachters.

Ieder jaar zijn de leerlingen van het Vellesan collega van harte welkom voor de maatschappelijke stage, een project waarbij scholieren onbetaald vrijwilligerswerk doen om kennis te maken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. 

Onder begeleiding van onze boswachters mochten de leerlingen weer een kijkje nemen bij het beheer en onderhoudswerk. Zij gingen aan de slag met het knotten van de wilgen en het maken van eendenbroedkorven. Een andere klas ging aan de slag met het blad- en onkruidvrij maken van boerderij Zorgvrij voor een veilige speelomgeving. 

Boswachter Noelle: "We proberen de leerlingen enthousiast te maken voor de natuur, we maken soms een dolletje en ondertussen vertellen we over de maatschappelijke functie van een recreatiegebied. Het is erg leuk om te zien dat ze naderhand heel anders kijken naar het groen om ons heen". 

"We zetten ze wel aan het werk hoor, vertelt boswachter Astrid. Wilgen knotten is een pittig en belangrijk klusje, als dat niet gebeurt kan de wilg inscheuren en vervolgens omvallen.  Het geeft ze een gevoel van trots wanneer het er weer goed bij staat en dat is fantastisch om te zien."


Meer nieuws