Blijft alert en houd je aan de regels

Publicatiedatum: 19 oktober 2020

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Bewegen in de buitenlucht blijft echter gezond. Het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven

Mocht je even een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 4 personen of 1 huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur) met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Groepslessen met meerdere groepjes van 4 personen zijn toegestaan.

De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand zijn:

  • mensen uit 1 huishouden;
  • kinderen tot en met 12 jaar;
  • jongeren tot 18 jaar; maar deze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers en evenementen 
Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten, uitgezonderd zijn de hotels voor hotelgasten. Afhalen blijft wel mogelijk. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Informatieboerderij Zorgvrij is eveneens gesloten. Ondernemers hebben evenementen afgelast. Kijk voor de laatste update altijd op de site van de betreffende ondernemer.

Nachtelijke afsluiting van 22:00 tot 06:00 uur
In recreatiegebied Spaarnwoude is het niet toegestaan om tussen 22:00 uur en 06:00 uur aanwezig te zijn en geluidsapparatuur bij je te hebben. Uitzondering op het verbod geldt voor: bestemmingsverkeer, mensen die hun hond uitlaten, en personen die werkzaam zijn in de gebieden. 

Het beheerkantoor, de informatiebalie aan de Genieweg 46 in Velsen-Zuid zijn tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn te bereiken via info@spaarnwoude.nl.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus

 


Meer nieuws