Plant een Geboorteboom in Geboortebos Park Zwanenburg

Publicatiedatum: 6 januari 2022

Haarlemmermeer krijgt Geboortebos Park Zwanenburg

Op 16 februari worden de eerste Geboortebomen in het nieuwe Geboortebos Park Zwanenburg in de gemeente Haarlemmermeer geplant. Het Geboortebos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. De Geboortebomen kunnen vanaf nu worden besteld op geboortebos.nl.

Met dit nieuwe Geboortebos bieden Recreatieschap Spaarnwoude, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag onder andere (groot)ouders de mogelijkheid nieuw geborenen een groene start te geven.

Zelf een Geboorteboom planten
Bestel je voor 2 februari 2022 een boom, dan kun je deze al planten op de boomplantdag op 16 februari. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en krijgen de naam en geboortedatum van het kindje een plek op een digitale plaquette. De eerste boom in Geboortebos Park Zwanenburg wordt aangeboden aan de ouders van de nieuwste inwoner van 2022 van de gemeente Haarlemmermeer. Vanaf 2023 vindt er een jaarlijkse boomplantdag in Park Zwanenburg plaats.

Bossenstrategie
Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmen. Het initiatief voor de Geboortebossen sluit naadloos aan bij de slogan van de Stichting: ieder kind een boom. Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit legt Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer Geboortebossen aan. Zo wil het Ministerie van LNV nog meer kinderen en hun (groot)ouders en verzorgers in Nederland in contact brengen met de natuur en de waarde van bomen laten beleven.

Park Zwanenburg
Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Bezoekers van het park kunnen er wandelen, mountainbiken en skaten. Park Zwanenburg is 35 ha groot en maakt deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude Park met elkaar verbindt.

Foto gemaakt door: Gerard Uijttenboogaard (Studio JIJ)


Meer nieuws