Samen tegen corona

Publicatiedatum: 20 mei 2020

In de persconferentie van 19 mei werd duidelijk dat zolang het coronavirus onder controle blijft, er stap voor stap meer ruimte komt. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand
Er komt stapsgewijs iets meer ruimte in de Nederlandse corona-aanpak. De rust en de ruimte opzoeken in de recreatiegebieden behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond. De landelijke richtlijnen van de rijksoverheid blijven gelden, ook in de recreatiegebieden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

In Spaarnwoude is er ruimte genoeg, het blijft echter noodzakelijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige en minder populaire plekken op en blijf niet te lang. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Samen tegen corona!

Voorkom een boete!
Bij groepen die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden zijn hiervan uitgezonderd. Sportclubs en verenigingen mogen buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt. Contactsporten zijn nog niet toegestaan.

Zwemmen in natuurwater
In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water.

Ondernemers, evenementen en activiteiten in het gebied
Per 1 juni worden opnieuw enkele maatregelen versoepelt. Buiten mogen mensen bij elkaar komen en in alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn, mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, exclusief personeel. De 1,5 meter afstand tot elkaar blijft gelden. Dat betekent dat ondernemers in de recreatiegebieden hun deuren weer kunnen openen. Ook ondernemers zullen de nodige maatregelen nemen om bezoekers weer te mogen ontvangen.

Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Alle bijeenkomsten zijn verboden tot 1 september. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Toiletgebouwen, trimtoestellen en dagrecreatieterreinen gesloten
De toiletgebouwen, de trimtoestellen kunnen nog niet gebruikt worden. Hiermee volgt Spaarnwoude de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland die op 27 maart van kracht is gegaan.

Om de verblijfsduur te beperken blijven de dagrecreatieterreinen nu nog gesloten. Verder zijn enkele wegen naar parkeerplaatsen nog steeds afgesloten.

  • In de Houtrak zijn dat Burg. Michielsenweg en de weg naar P-zuid. 
  • In Oosterbroek is de parkeerplaats naar de Peddelpoel dicht.
  • De parkeerplaatsen aan Buitenhuizerweg zijn afgesloten.

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor, de informatiebalie aan de Genieweg 46 in Velsen-Zuid zijn tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn te bereiken via info@spaarnwoude.nl

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws