Samen tegen corona

Publicatiedatum: 31 maart 2020

Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Even een frisse neus halen kan nog steeds, bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond maar volg de instructies van de rijksoverheid op.

Geniet van buiten, maar houd afstand
Juist nu is het fijn om de rust en ruimte op te zoeken van de groengebieden. De landelijke richtlijnen gelden ook in de recreatiegebieden. Hardlopen, fietsen of gewoon buiten bewegen? Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Groepsvorming (al dan niet toevallig) is verboden. In Spaarnwoude is er ruimte genoeg, het blijft echter noodzakelijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige en minder populaire plekken op en blijf niet te lang. Alleen dan kunnen we nog genieten van buiten. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan. Samen tegen corona!

Voorkom een boete!
Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

Evenementen en activiteiten in het gebied
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Toiletgebouwen nu toch gesloten!
Vanwege corona kunnen de toiletgebouwen niet meer gebruikt worden. Hiermee volgt Spaarnwoude de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland die op 27 maart van kracht is gegaan. De hygiënevereisten zijn nodig om de verdere verspreiding van corona tegen te gaan. 

Dienstverlening recreatieschap en ondernemers
Het beheerkantoor en de informatiebalie van het hoofdkantoor aan de Genieweg 46 in Velsen-Zuid zijn tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn te bereiken via info@spaarnwoude.nl

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws