Zonnebloempracht bij het MH17 monument

Publicatiedatum: 13 mei 2020

Dankzij de vrijwilligers Vrienden Nationaal Monument MH17 kunnen we in juni de bloei van 12500 zonnebloemen verwachten bij het MH17 monument in het Park Vijfhuizen.

Als tweede jaar op rij hebben vrijwilligers de zonnebloemen geplant. In totaal gingen er 12500 plantjes met de hand de grond in op een totale oppervlakte van 4000 m2.

De vrijwilligers Vrienden Nationaal Monument MH17 helpen bij de instandhouding van het monument, door een deel van het onderhoud op zich te nemen, hand- en spandiensten te verlenen bij officiële gelegenheden, rondleidingen te verzorgen, enzovoort. In deze twee dagen zullen zij wederom de handen uit de mouwen steken en de bloemen planten.

De zonnebloemen komen grotendeels van Nederlandse bodem. De soort blijft wat lager bij de grond en is daardoor minder kwetsbaar door de wind. De bloemen afkomstig uit Oekraïne zijn hoger en zorgen voor een mooie opvulling van het bloemenveld. De bloeitijd is vanaf juni. Naar verwachting zal 17 juli 2019 het bloemenveld compleet in bloei staan ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp.

Monument MH17 in het Park Vijfhuizen
17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. Inwoners uit alle landen, die slachtoffers betreuren, sympathiseren met hen en tonen grote betrokkenheid. Uit respect, als blijk van medeleven.

De Stichting Nationaal Monument MH17 wil aan deze gevoelens een plek geven - een ambitie die dankzij de inzet van velen is verwezenlijkt. Het Nationaal Monument MH17 is een bijzonder landschapsobject dat de herinnering aan de 298 slachtoffers levend wil houden.

2019 zonnebloemen MH17 // zonnebloemen.jpg (81 K)


Meer nieuws