Nederlandse les op Zorgvrij

Publicatiedatum: 29 juni 2017

Informatieboerderij Zorgvrij stond op 28 juni in het teken van taalontwikkeling. Ruim zeventig anderstaligen brachten samen met hun Nederlandstalige ‘maatje’ een bezoek aan de boerderij.

Jaarlijks uitje

Deze dag werd georganiseerd in het kader van het project Taal op Maat, onderdeel van Vluchtelingenwerk Noordwest-Nederland. Één keer per jaar gaan taalkoppels samen op stap om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving. Dit keer is het programma tot stand gekomen in samenwerking met Informatieboerderij Zorgvrij.  

Activiteiten op de boerderij

De bezoekers volgden een workshop kaas maken, kregen een rondleiding door de boerderij en maakten een fotowandeling over het erf. De lunch, een boerenbuffet met oud-Hollandse pannenkoeken, werd bereid door Onder de platanen. De activiteiten zorgden voor nieuwe gespreksonderwerpen en stimuleerden het oefenen met de Nederlandse taal. 

Project Taal op Maat

Het project Taal op Maat koppelt vrijwillige taalcoaches één op één aan anderstalige deelnemers. Vaak zijn dat vluchtelingen, maar iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen mag deelnemen aan het project. In de regio Haarlemmermeer zijn op dit moment ruim honderd vrijwilligers actief als taalcoach.

2017.06.28 vluchtelingen2 // fullsizerender.jpg (16 K)

2017.06.28 vluchtelingen3 // img_2281.jpg (11 K) 

 


Meer nieuws