Scholieren Vellesan helpen een handje mee

Publicatiedatum: 21 september 2017

Recreatieschap Spaarnwoude en het Vellesan College hebben in 2016 een intentieovereenkomst getekend voor Maatschappelijke Stages in het Groen voor schooljaren 2016-2017 en 2017-2018.

De komende periode zullen acht klassen MAVO/HAVO/VWO leerlingen aan de slag gaan bij boerderij Zorgvrij en in de tuin bij het kantoor van RNH.

Afgelopen dinsdag was de eerste stagedag voor de leerlingen. Ze werden ontvangen op de boerderij door onze collega, Theo Brouwer. Na een korte introductie over RNH en recreatieschap SPW werden de leerlingen in groepen verdeeld. Een groep leerlingen hebben onder leiding van een vrijwilliger van boerderij Zorgvrij wilgen gesnoeid bij de landtong voor het kantoorgebouw van RNH. De takken werden vervolgens afgevoerd naar het Spinnebos waar de leerlingen onder leiding van een andere vrijwilliger wilgentunnels gingen vlechten.

Een andere groep leerlingen hebben onder leiding van Kati Sprengers tuinonderhoud gepleegd om het kantoor van RNH en een laatste groep leerlingen hebben in opdracht van Theo een speurtocht gedaan op de fiets door het recreatiegebied.

De eerste dag is succesvol verlopen, de leerlingen hebben enthousiast meegedaan met de activiteiten, laat de volgende klassen maar komen..


Meer nieuws