Vrijwilligers

Op Zorgvrij zijn meerdere werkgroepen actief. Wil jij ook meehelpen op de boerderij? Meld je hiervoor aan op zorgvrij@spaarnwoude.nl

vrijwilligers // beeldbankrnh_2633.jpg (378 K)

Gezocht: een spin in het web
Dit is de naam van de groep die zich bezig houdt met alle activiteiten achter de balie. Je bent hét aanspreekpunt van de boerderij en het recreatiegebied. Het publiek komt met uiteenlopende vragen over van alles bij je langs. Je verkoopt spullen uit de winkel, boekt workshops en partijtjes en je houdt een oogje in het zeil. Je wordt vooraf goed ingewerkt en loopt een aantal dagen mee. We zijn vooral op zoek naar iemand die minimaal 2 dagen in de maand wil komen helpen (zaterdag en/of een zondag). In drukke tijden is het mogelijk om met z’n tweeën te werken.

Gezocht: iemand met groene vingers
Onze tuinwerkgroep bestaat uit een aantal vaste vrijwilligers die iedere week een aantal uren komen helpen. Vooral in de zomermaanden (mei tot en met september) kunnen ze wel een handje extra gebruiken. Vind jij het heerlijk om buiten te zijn? Houd je van tuinieren en zelfstandig werken? Misschien is dit dan wel iets voor jou. We zijn op zoek naar mensen die graag één of twee dagdelen per week komen helpen met schoffelen en wieden in de geurtuin. Je kunt de dagdelen zelf indelen.

Gezocht: een speurneus
Voor de educatiegroep zoeken we enthousiaste mensen voor het begeleiden van schoolklassen bij speurtochten. Je ontvangt de groep, legt uit en helpt daarna de groepjes op weg. Vervolgens houd je een oogje in het zeil om te kijken of er extra begeleiding nodig is. Uiteraard wordt je ingewerkt en loop je een aantal keren mee. Meestal doe je de speurtocht met zijn tweeën.