MTB parcours Spaarnwoude weer geopend

Publicatiedatum: 29 maart 2021

Het MTB parcours in Spaarnwoude is dankzij vereniging MTB-Spaarnwoude weer klaar voor gebruik.

Vanaf nu kunnen mountainbikers het hele jaar rond naar hartenlust mountainbiken over een uitdagend parcours van 7,5 kilometer lang. Waar het parcours voorheen veelal bestemd was voor de gevorderde MTB-er is het nu mogelijk om ook als beginner het parcours te fietsen. Er liggen twee routes. Eentje van 4500 meter voor beginners en kinderen en een route van 7500 meter voor gevorderden.

Je kunt de route starten bij de parkeerplaats nabij Snowplanet, Heuvelweg 6-8, 1981 LV in Velsen-Zuid.

Werkzaamheden
Het vernieuwde parcours is tot stand gekomen dankzij de vele inzet van vrijwilligers en de financiele bijdrage van het Schipholfonds, MTB Noordwest, het recreatieschap Spaarnwoude en MTB Spaarnwoude. In totaal heeft 5 kilometer een verharde ondergrond waarin 1400 ton betongranulaat is verwerkt. Er is 1900 meter nieuw parcours aangelegd met 60 meter meer hoogtemeters. 

Inzet vereniging MTB-Spaarnwoude
MTB Spaarnwoude is een club met vrijwilligers welke samen met MTB NoordWest zich al ruim 20 jaar inzet voor het MTB parcours in Spaarnwoude. De vereniging bouwt met trots het parcours en pleegt het onderhoud, daarnaast is er in het zomerseizoen op woensdagavond MTB training. Meer info vind je hier: www.mtb-spaarnwoude.nl/trainen/

Foto door: Wouter van Woensel


Meer nieuws